Boatmad.com


Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-10-2012, 01:01 PM   #1
Le Cat
 
FrenchPhil's Avatar
 
Country: France
Location: Paris
Occupation: Computer Sales
Boat name: Le Cat
Boat make: Argo Cat 18
Engines: Mercury 2.4EFI
Cruising area: Paris

Join Date: Mar 2004
Location: Paris
Posts: 753
Merc 2.4efi issues

Last time out lacked power never got on plane. Then couldn't idle in neutral without using the gas pedal. Never happened before. Any ideas ?

Cheers
__________________

FrenchPhil is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2012, 01:32 PM   #2
Registered User
 
Country: uk
Location: salcombe
Occupation: semi retired
Interests: racing(middle east class 3 6l)
Boat name: still no worries
Boat make: phantom18
Engines: 2.5 efi
Cruising area: salcombe

Join Date: Dec 2007
Location: salcombe
Posts: 497
fuel pressure ?????
__________________

still no worries is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2012, 02:50 PM   #3
Registered User
 
Hydrostream's Avatar
 
Country: Ireland
Location: Dublin
Occupation: Boatbuilder
Boat make: Hydrostream V-king, 650SS OCR ,Ring 21, Ring 18, Phantom 18.
Engines: 300Hp Mercury 2.4, 130 Yamaha, Bridgeport EFI, XR6, Merc 200.
Cruising area: Malahide, Dublin

Join Date: May 2004
Location: Dublin
Posts: 1,803
Thats what I was thinking, check you have 39psi fuel pressure test with the engine running and not running.

Make sure the little hose to the MAP sensor is clear, oil pools up in the bottom of it. And the nipples on the intake to the map sensor and reg get blocked up with crap too.

What electrics are on the motor? Analogue or digital? Is there a throttle position sensor on top of the intake?
__________________
www.powermarine.ie

[SIGPIC][/SIGPIC]
Hydrostream is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2012, 05:56 PM   #4
Le Cat
 
FrenchPhil's Avatar
 
Country: France
Location: Paris
Occupation: Computer Sales
Boat name: Le Cat
Boat make: Argo Cat 18
Engines: Mercury 2.4EFI
Cruising area: Paris

Join Date: Mar 2004
Location: Paris
Posts: 753
Two weeks ago started fine on the trailer. Yesterday wouldn't start.
Where is the Map/intake sensor ? saw a couple of spots where the oil pools.

Thanks
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_03672.jpg
Views:	147
Size:	68.6 KB
ID:	36808   Click image for larger version

Name:	IMG_03702.jpg
Views:	180
Size:	57.6 KB
ID:	36809   Click image for larger version

Name:	IMG_03712.jpg
Views:	153
Size:	77.4 KB
ID:	36810  
FrenchPhil is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2012, 06:22 PM   #5
Registered User
 
Hydrostream's Avatar
 
Country: Ireland
Location: Dublin
Occupation: Boatbuilder
Boat make: Hydrostream V-king, 650SS OCR ,Ring 21, Ring 18, Phantom 18.
Engines: 300Hp Mercury 2.4, 130 Yamaha, Bridgeport EFI, XR6, Merc 200.
Cruising area: Malahide, Dublin

Join Date: May 2004
Location: Dublin
Posts: 1,803
Dont worry about the 3rd pic, that looks like the oil feed line, supposed to be oil in that one!

Post a pic of the ECU and the front of the horn.

Have you got fuel pressure at all and with the engine running?

Disconnect the boat loom and see if you have spark and all the injectors are pulsing.

Also do a compression test.
__________________
www.powermarine.ie

[SIGPIC][/SIGPIC]
Hydrostream is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2012, 10:45 PM   #6
Le Cat
 
FrenchPhil's Avatar
 
Country: France
Location: Paris
Occupation: Computer Sales
Boat name: Le Cat
Boat make: Argo Cat 18
Engines: Mercury 2.4EFI
Cruising area: Paris

Join Date: Mar 2004
Location: Paris
Posts: 753
pics of ecu & horn.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_0375.jpg
Views:	128
Size:	50.2 KB
ID:	36910   Click image for larger version

Name:	IMG_0378.jpg
Views:	124
Size:	52.5 KB
ID:	36911  
FrenchPhil is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2012, 12:19 AM   #7
Registered User
 
Hydrostream's Avatar
 
Country: Ireland
Location: Dublin
Occupation: Boatbuilder
Boat make: Hydrostream V-king, 650SS OCR ,Ring 21, Ring 18, Phantom 18.
Engines: 300Hp Mercury 2.4, 130 Yamaha, Bridgeport EFI, XR6, Merc 200.
Cruising area: Malahide, Dublin

Join Date: May 2004
Location: Dublin
Posts: 1,803
Have you got 6 sparks and fuel on 6 injectors?
__________________

__________________
www.powermarine.ie

[SIGPIC][/SIGPIC]
Hydrostream is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT +1. The time now is 09:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.