Boatmad.com


Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-08-2019, 02:21 PM   #1
Registered User
 

Join Date: Aug 2019
Posts: 4
Mercury 2.4 info needed!

Hi guys,

Recently purchased this 2.4 175hp carbed merc lump, believed to be around a 77 model, could anyone give me abit more info in relation to transferable parts from the later models? XR2/ EFI etc is this still classed as an XR2 or too early? Sorry if the questions sound daft but these are new to me!

Kind regards
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	958FA1C8-13EE-4DCC-8009-2FFD5C67F212.jpg
Views:	58
Size:	98.0 KB
ID:	50393   Click image for larger version

Name:	46E22214-5C46-4587-A9E2-EAD497B2E747.jpg
Views:	74
Size:	141.5 KB
ID:	50394  
__________________

Johnty is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2019, 12:37 PM   #2
Registered User
 
Country: New Zealand
Interests: Mercury Hi Perf Outboards 70/80,s

Join Date: Jun 2010
Posts: 1
look's like a very early V6 Merc. Could be a 2.0lt steel bore(1976/77 or 2.4lt 1978 chrome bore motor. It has a one piece race cowling. The motor has the very early cylinder head bolt pattern. The motor also has old 2 hydro ram trim with pre 80,s bolt pattern & not the more common stepped pattern we all use. Not much in common with later 1984yr 0n motors etc.
__________________

Joyrider is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2019, 05:27 PM   #3
Registered User
 

Join Date: Aug 2019
Posts: 4
Is there a true way I can identify what I have? Would be nice to know for certain if it’s a 2.0 or 2.4, is it a case of taking a head off?
Johnty is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2019, 05:33 PM   #4
Registered User
 
Country: uk
Location: lee on solent
Interests: skydiving powerboats
Engines: tower power lover
Cruising area: solent

Join Date: Apr 2014
Location: lee on solent
Posts: 88
!

check the serial number against a parts list?
dejasouth is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2019, 05:54 PM   #5
Registered User
 

Join Date: Aug 2019
Posts: 4
If you mean the serial number on the top etched into the core plug... it’s been replaced with a water feed... this was were the initial problem started! There’s ‘79714’ on the heads but I can’t see anything else on the motor
Johnty is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT +1. The time now is 05:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
×